Zoek rondom postcode

U bevindt zich hier:    
TM centrum Boxtel

TM centrum Boxtel

7.4 / 10.0
(3 stemmen)
Mijlstraat 105
5281LK Boxtel
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0411610146
Website:
E-mail adres: Stuur een berichttmprogramma@gmail.com
51.5727025.311255
3 3.7058823529412 7.4
Gemiddelde waardering uit 3 stemmen

Bedrijfsomschrijving

Even voorstellen:

De TM docenten Ab en Annemie van Roosmalen waren in 2015 75 jaar jong. Zij leerden in 1974 de TM techniek. Rond 1980 zijn ze door Maharishi Mahesh Yogi aangesteld om de TM techniek te onderwijzen. Naast de verantwoordelijkheden voor gezin en werk leerden zij ca 1000 mensen de TM techniek in Nederland, Oekraïne en Curacao. Ab was verkeerskundige  en mede oprichter van goedkoper telefoneren ( Call back system Telegroup) en Annemie heeft als kleuterleidster gewerkt.

Wat is Transcendente Meditatie?
Transcendente Meditatie (TM) is een erg eenvoudige, natuurlijke ontspannoingstechniek, zonder enige vorm van concentratie of moeite doen. Het is een praktische methode voor meer energie, meer geluk en succes in het leven. Je ervaart diepe rust en ontspanning. Stress en spanning verminderen. Vermoedheden van alle dag lossen snel op. Heel plezierig en verfrissend. Iedereen kan, vanaf vier jaar, de TM-techniek leren.
Het is gemakkelijk, prettig en natuurlijk. Er is geen inspanning, concentratie of m oeilijke lichaamsoefeningen voor nodig. Ook geen speciale vaardigheden of verandering in leefstijl. TM wordt tweemaal per dag 20 minuten beoefend. Je zit gemakkelijk in een stoel met gesloten ogen, thuis, in de trein of waar je maar wilt. In Nederland hebben zo'n 80.000 mensen sinds 1970 deze techniek geleerd en ervaren de positieve effecten ervan in hun dagelijks leven.


Helderder denken
In deze meditatie ervaar je de innerlijke bron van creativiteit en intelligentie. Daardoor wordt je efficiënter en productiever. Deze creatieve bron in jezelf wordt steeds vertrouwder, waardoor alle aspecten van je leven zich verrijken. Gebleken is dat er meer coherentie (samenhang) komt in de werking van de hersenen, waardoor het denken helderder en ordelijker wordt. Een probaat middel tegen ADHD bijvoorbeeld. Studies tonen aan dat het geheugen verbetert (ook bij ouderen) en dat intelligentie en bevattingsvermogen toenemen. Leren gaat gemakkelijker en spanningen nemen af. Relaties op het werk en in het gezin worden harmonieuzer en geven meer voldoening. Eigenlijk wordt je steeds meer jezelf door de ervaring van diepe rust en innerlijke helderheid. Uiteindelijk leidt dit tot verlichting, de hoogste toestand van vrijheid die de mens kan ervaren.


Betere gezondheid
De rust van Transcendente Meditatie maakt dat je lichaam sneller herstelt, wat leidt tot grotere fitheid (ook bij sportmensen) en minder stress. De medische wetenschap heeft vastgesteld dat je zelfs jeugdiger wordt en langer leeft! Artsen bevelen Transcendente Meditatie aan omdat het wetenschappelijk is bewezen dat stressgerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, slapeloosheid, hoofdpijn, astma, hartklachten, alcohol-, tabaks-, drugs-verslavingen en overgewicht verminderen of stoppen. De zintuigen gaan beter functioneren en de kans op ziekten wordt minder. Sommige zorgverzekeringen vergoeden Transcendente Meditatie geheel of gedeeltelijk wanneer het geleerd wordt op voorschrift van een arts die is aangesloten bij een beroepsvereniging voor alternatieve geneeswijzen.

TM kent geen geboden of verboden. Je volgt alleen een korte cursus en je hoeft je verder nergens bij aan te sluiten. Je hoeft zelfs niet te geloven dat het werkt! Je hoeft alleen maar regelmatig te mediteren en je ziet al snel resultaat. TM is door iedereen gemakkelijk te leren en te beoefenen, onafhankelijk van leeftijd, opleiding, leefwijze, godsdienst of cultuur.


Wetenschappelijk onderzoek:
Wetenschappelijk onderzoek naar Transcendente Meditatie is te vinden in onder andere Collected papers vol.1-7. Hierin staan circa 600 wetenschappelijke onderzoeken beschreven, die aan meer dan 250 universiteiten en onderzoekscentra in 32 landen zijn gedaan. Ze laten de gunstige effecten van Transcendente Meditatie zien die op vele levensgebieden zijn gemeten.

Een statistische meta-analyse van alle beschikbare studies (42 onafhankelijke studies) laat zien dat het effect van Transcendente Meditatie op een toename van zelfverwerkelijking aanzienlijk groter is dan bij andere vormen van meditatie en ontspanning.
Deze onderzoeken zijn ondermeer in het TM centrum in Boxtel in te zien.

Recensie:
"Het voordeel van Transcendente Meditatie vind ik, dat je er alleen mee aan de gang kunt. Onafhankelijk van een persoon of organisatie heb je thuis zelfstandig toegang tot stilte en zuiverheid. Verder vind ik het van belang dat er veel wetenschappelijk onderzoek over is gepubliceerd, meer dan ik kan vinden over andere technieken voor meditatie of zelfontplooiing.
Onderzoek laat zien dat de techniek werkt en gunstige effecten heeft op tal van gebieden.”


—Prof. Dr. Geert-Jan Tangelder, hoogleraar fysiologie Vrije Universiteit AmsterdamCursus Transcendente Meditatie
Maharishi’s Transcendente Meditatie wordt onderwezen door bevoegde TM-docenten in een eenvoudige gestandaardiseerde cursus. Ook kinderen kunnen het leren vanaf 4 jaar.

Stap 1: Informatie-avond (ca. 1 1/2 uur) Een perspectief van mogelijkheden.
Vrijblijvende lezing over wat u kunt verwachten van de regelmatige beoefening van de TM techniek (2 x daags 20 minuten). De effecten op geest, lichaam, gedrag en omgeving worden besproken en toegelicht aan de hand van wetenschappelijk onderzoek.

Stap 2: Voorbereidende lezing (ca. 1 uur)
In deze vrijblijvende lezing wordt uiteengezet hoe de TM techniek werkt, waar de meditatie vandaan komt en hoe TM verschilt van andere meditatiemethoden.

Stap 3: Kort persoonlijk onderhoud (enkele minuten)
U maakt kennis met uw TM leraar. U schrijft u in voor de cursus en maakt een afspraak voor de persoonlijke instructie.

Stap 4: Persoonlijke instructie in de TM techniek (ca. 1 1/2 uur)
Individuele instructie in de TM techniek door de TM- leraar.

Stap 5 - 6 - 7: Toetsing en bevestiging van de ervaringen van de meditatiebeoefening
Deze stappen duren elk 1 1/2 à 2 uur en vinden plaats op drie opeenvolgende dagen, direct aansluitend aan de dag van de persoonlijke instructie. Zij kunnen samen met andere beginners worden gevolgd.

Stap 5: Beantwoorden van vragen en bespreken van uw ervaringen met de meditatie. Uitleg over de juiste beoefening van de TM techniek.

Stap 6: Beantwoorden van vragen en bespreken van uw ervaringen met de meditatie.

Bespreking van de werking van de TM techniek aan de hand van de ervaringen van de cursisten.

Stap 7: Beantwoorden van vragen en bespreken van uw ervaringen met de meditatie. Bespreking van de ontwikkeling naar hoger bewustzijn, teweeggebracht door regelmatige beoefening van TM.

Aan het einde van deze 7 stappen kan men geheel zelfstandig en onafhankelijk mediteren. Daarna wordt er een programma van levenslange vrijblijvende persoonlijke begeleiding en kennisbijeenkomsten aangeboden om zeker te stellen dat u op de juiste wijze mediteert en de goede effecten daarvan heeft. In de cursus is een jaar lang een maandelijkse vervolgstap inbegrepen als ook een intern weekend.


Wat is de cursusprijs?
De cursusprijs is het bedrag dat noodzakelijk is voor het onderhouden van de lokale en wereldwijde onderwijsorganisatie. Ook al is de TM-organisatie een organisatie zonder winstoogmerk, moet zij toch dezelfde overheadkosten betalen als een bedrijf, zoals huur, salarissen, administratiekosten, kantoor- en onderwijsbehoeften. Omdat er een gevestigde goedgeleide organisatie is, kunt u in vrijwel elke land een TM-onderwijscentrum vinden voor checking van uw meditatie en begeleiding door bevoegde TM leraren. De organisatie leidt in elk land leraren op en houdt zich aan systematische onderwijsprocedures zodat de effectiviteit van de TM-techniek zekergesteld is, vooral ook voor de komende generaties.

In de rijkere landen zoals de V.S. en West Europa, wordt een deel van het cursusbedrag gebruikt voor programma's in ontwikkelingslanden. Zo leerden meer dan 10.000 schoolkinderen in de arme wijken rond Johannesburg, Zuid Afrika, de TM-techniek omdat dit project gesponsord werd vanuit de cursusbijdragen uit de rijkere landen.

De standaard cursusprijs is inkomensafhankelijk (scholieren/studenten/lagere inkomens en hogere inkomens) en varieert van €0 tot € 960,--. (2016 incl. 21 % BTW).
Voor uitgebreide en meer recente informatie gaat u naar: www.tm.nl

U wordt van harte uitgenodigd voor vrijblijvende informatie. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.tm.nl , door te bellen naar 0411 610146 of 0655100138 of via
email: tmprogramma@gmail.com

Ook voor bedrijven, instellingen en scholen verzorgen wij presentaties.

Kenmerken

Curssusen:
Coachingsgesprekken
Coachingstraject
Communicatievaardigheden
Gecertificeerd
Gedragsverandering
Healing
Leiderschapsontwikkeling
Managementvaardigheden
Omgangsvormen
Persoonlijke ontwikkeling
Spiritualiteit
Teamwork
Stressmanagement
Bewustzijnsontwikkeling
Zelfontplooiing
Transcendente Meditatie techniek
Yoga en Meditatie
Lichamelijke en Geestelijke Gezondheid
Sociaal Gedrag
Maatschappelijke betrokkenheid
Zelfvertrouwen
Cursussen op de niveaus:
Cursus
Stress management
Bewustzijnsontwikkeling
Zelfontplooiing
Dit bedrijf verzorgt:
Klassikale studies
Thuisstudies
Prive onderricht
Groepsverband
Bedrijfsmatig
Vakgebieden:
Geneeswijzen
Gezondheid
Gezondheidszorg
Persoonlijke groei
Relatie
Stressbeheersing
Transcendente Meditatie techniek
Bewustzijnsontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling
Self management

Plaats een review

In de buurt gevonden

TM centrum Boxtel(6.0/10.0)0km
Boxtel - Mijlstraat 105
Groepsgewijs en op individuele basis geven wij een basiscursus Transcendente Meditatietechniek in 7 stappen van ca 1,5 tot 2 uur. Daarna volgen nog maandelijkse vervolgbijeenkomsten op vrijwillige basis en een weekend seminair. Voor meer gedetailleerde informatie verwijs ik naar: www.tm.nl of u...meer...
Curssusen: Coachingsgesprekken, Coachingstraject, Coachingsvaardigheden, Teamontwikkeling, Zelfvertrouwen, ...
Vakgebieden: Algemene ondernemersvaardigheden, Geneeswijzen, Management, Particulieren, Personeelszaken, ...
 
 
SintLucas cursussen(7.6/10.0)1.9km
Boxtel - Burgakker 17
Curssusen: Administratie, Arbo, Architectuur, Commercieel, Photoshop, ...
Vakgebieden: Financieel, Fotografie, Marketing, Multimedia, Schrijven, ...
 
 
Art of Teaching(8.0/10.0)2.4km
Boxtel - Mgr.Wilmerstraat 4
Vakgebieden: Coaching
 
 
Veeger Boxtel(8.4/10.0)4.9km
Boxtel - Esscheweg 1
 
 
Atelier 't Fort - dependance(7.6/10.0)6.8km
Haaren - Kerkstraat 26
Atelier 't Fort - cursussen tekenen en schilderen voor volwassenen - staat open voor zowel beginners als gevorderden. Ervaring is niet nodig. Per cursus worden maximaal 15 cursisten toegelaten. Beginners en gevorderden werken in verschillende technieken naast elkaar. De begeleiding is beslist niet...meer...
Curssusen: Acrylverf, Amateurkunst, Aquarelleren, Kunstdisciplines, Schilderen, ...
Vakgebieden: Cultureel
 
 

Plaatsen in de buurt

Berkel-Enschot - Berlicum Nb - Haaren - Helvoirt - Oirschot - Schijndel - Son - Udenhout - Vlijmen - Vught
Cursus Wijzer maakt onderdeel uit van Xind Media bedrijvengidsen - Privacy verklaring - FAQ - Contact